1. Akselere kavşak nodal ritim, AV düğümdeki pacemaker aktivitesi sinüs düğümününkini aştığında ortaya çıkar.
2. Bu durum AV düğümde artmış otomatisite ile sinüs düğümünde azalmış otomatisite bir araya geldiğinde gerçekleşir. 3. Kalp hızı, tipik olarak 60-100 vuru/dak’dır.
4.Genellikle QRS'lerden önce P dalgası olmaz. Retrograd iletili (-) P dalgası görülebilir. 5. QRS süresi normaldir.
6. Kalp Hızı > 100 vuru/dak olduğu zaman kavşak (nodal) taşikardi olarak adlandırılabilmektedir.
7. AVNRT gibi re-entran nodal taşikardilerden ayırmak için sıklıkla non-paroksismal kavşak (nodal) taşikardisi veya otomatik kavşak (nodal) taşikardisi olarak da isimlendirilir.
Nedenleri
1. Kardiyak enflamsyona yol açan ARA, Kawasaki, Difteri Limme hastalığı gibi durumlar. 2. Hipoksi 3. Digoxin intoxication 4. Cardiomyopati 5. Kardiyak cerrahi girişimden sonra. 6. His bölgesine uygulanan kryoterapiden sonra görülebilir.
Akselere Nodal Ritim EKG'si için buraya tıklayınız
Web sitemizin içeriği ziyaretçileri bilgilendirmeye yöneliktir. http://www.mekibilici.com web sitemizin içeriği, asla kişisel teşhis ya da tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilmemelidir. Sitede ki bilgiler tıbbi teşhis, tedavi planı veya reçete özelliği taşımaz. Bu kaynaktan yola çıkarak, ilaç tedavisine başlanması ya da mevcut tedavinin değiştirilmesi kesinlikte tavsiye edilmez. Çocuğunuzun sağlık durumuyla ilgili en doğru bilgiyi çocuğunuzu devamlı takip eden çocuk kardiyolojisi uzmanından alabilirsiniz. Sitedeki bilgilerin yanlış anlaşılması veya kullanılması nedeniyle doğabilecek tıbbi veya yasal problemlerden dolayıhttp://www.mekibilici.com site yapımcıları sorumlu tutulamaz.