Kalp Hastalıkları Hakkında Bilmeniz Gerekenler
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar34.413134.5510
Euro36.357136.5028
Google
Google

Takvim
Site Haritası
Meki Bilici
YÖK AKADEMİK TEŞVİK ÖDENEĞİ YÖNETMELİĞİNİ YAYINLADI
Bilimsel Araştırma Yöntemleri
Pediatrik Kardiyoloji Çekirdek Eğitim Programı
Kardiyoloji Dergi Listesi
Gıdaların Kalori Değerleri
Youtube Kanalımız
Obezite ve Kalp Hastalıkları
İstanbul’da Çocuk Kardiyolojisi Uzmanı Olan Hastaneler

Kalp Hastalığının Belirtileri Nelerdir?

ÇOCUKLARDA KALP HASTALIĞININ BELİRTİLERİ NELERDİR?


Birçok ebeveyn, çocuklarda kalo hastalığı olmaz şeklinde yanlış bir inanışa sahiptir. Oysa ki çocuklarda görülen kalp hastalaıkları erişknlerden farklı olarak sıklıkla doğuştan gelen rahatsızlıklardır. Bununşa beraber yaşam yolculuğu esnasında farklı hastalıklar da edinilebilir.. Günümüzde erişkin yaşta karşılaşılan birçok hastalığın kökeninde genetik nedenlerin yanı sıra çocukluktak gelen beslenme ve yaşam tarzının önemli rol aldığı bilinmektedir.

Şimdi çocuklarda sık karşılaşılan kalp hastalığı belirtilerine göz atalım;  

1.Morarma

Özellikle yenidoğan döneminde doğumsal kalp hastalığının en önemli bulgularından biridir. Genellikle önemli bir kalp hastalığının bir bulgusu olarak değerlendirilir. özellikle doğumdan beri olan, ağlamakla geçmeyen morarmanın varlığında derhal bir çocuk kardiyolojisi uzmanına başvurmak gerekir.
Çocuk bakacağı oksijen satürasyon değerlendirmesi ve yapacağı eko incelemesi ile hastlaığın kesin tanısı koyulabilir. Ülkemizde kadın doğum uzmanları ve çocuk kardiyologlarının işbirliğ ile takşp ettikleri gebeliklerde bebek daha doğmadan doğumsal kalp hastalığı olan bebekler daha doğmadan teşhis edilebilmekte ve doğum esnasıında gerekli ttedavi ve müdahale şartlkarı oluşturulabilmektedir.




2. Terleme ve çabuk yorulma

Kalp yetersizliği gelişen bebeklerin harcayacak enerjileri azaldığı açın özellikle anneeleriin göğsünü emerken çabucak yoruldukları için göğüsten çabuk ayrılırlar. Daha büyük çocuklarda ise kalp yetersizliği geliştiği zaman çocuklar efor gerektiren sporlarda veya koşma erektiren durumlarda çabuk yorulurlar ve dinlenme ihtiyacı gösterebilirler.


Terleme ise kalp yetersizliğinde vücudun artmış ihtiyaçlarına bir yanıt olarak artan sempatik sistem aktivitesini yansıtır. Terleme ve çabuk yorulamsı olan her bebeğin bir çocuk kardiyolojisi uzmanına muayene edilmesine ihtiyaç vardır.


3. Büyüme ve gelişme geriliği


Bu nedenle büyüme ve gelişme sorunu olan çocuklarda özellikle kalp hastalığı olup olmadığının saptanması önem arz ediyor. Çünkü kalp hastalıkları ani yaşamsal sorunlar yaratabiliyor.

Kalp Hastalıklı çocukların büyüme ve gelişme geriliğinde en önemli etken beslenme problemleridir.Bu çocuklar potansiyel boylarına ancak yeterli ve dengeli beslenme ile ulaşabilirler. Beslenme problemi ne kadar erken dönemde başlarsa büyümenin etkilenmesi o derece şiddetli ve kalıcı olma riski taşır. Kalp Hastalıklı çocuklar genellikle iştah azlığı, besin kalitesinin yetersiz olması, artmış besin ihtiyacı, asidoz, tekrarlayan enfeksiyonlar, vücut yağlarının yetersizliği ve doğum öncesine ait etkenlerin kombine etkisi sonucu yeterli ve dengeli beslenmeyi sağlayamazlar. Yapılan araştırmalar, kalp hastalarında kullanılan Dijitaller ve kalp yetersizliği tedavisi için verilen idrar söktürücülerin de mineral dengesinde anormalliklere yol açabildiğini ortaya koymuştur.

4.Göğüs ağrısı
Göğüs ağrısı, kalp hastalıklarının nadir bir nedeni olmakla beraber ergenler ve aileler için endişe verici bir yakınmadır. nın Çocukta özellikle spor yaparken eforla birlikte göğüs ağrısı görülüyorsa mutlaka çocuk kardiyoloji uzmanına müracaat etmek gerekir.



5.Bayılma

Bayılma, nörolojik ve beslenem ve vüücut postürü gibi nedenlerin yanı sıra doğumsal kalp hastalıkları ve ritim problemelri nedeniyle de görülebiliyor. Çocuk kardiyoloğunun yapacağı Ekokardiyografi vde EKG  ile bayılmanın masum bir endenden mi yoksa kalp hastalığından mı kaynaklandığı analşılabilir.

6.Çarpıntı

İstirahat esnasında görülen, stres ve korku işeilişkisi olmayan çarpıntı yakınmaları hastada bir ritim problemi olduğunu düşündürür.  Çarpıntı esnasında ebeveynler mümkünse çocuğun nabzına baklmalı ve nabzını kaydetmeli ve en yakın sağlık kuruluşunda ekg kaydını almalıdırlar.  EKG ile kalp ritim anormalliği olup olmadığı anlaşılaır.

7. Sık Akciğer Enfeksiyonu geçirme ve nefes darlığı

Doğumsal kalp hastalığı olan çocukların sık akciğer enfeksiyonu geçirdiği bilinmektedir. ÖZellikle kalp yetersizliği geliştiği zaman hastada nefes darlığına yol açmakatdırlar. Nefes darlığı, morarma, üfürümle beraber ise kalp hastalığına bğlı olma ihtimali daha da artar.


Doğumsal kalp hastalığı olan nasıl fark edilir? 

Yukarıda sayılan bulguların varlığında kalp hastalığından şüphelenmek gerekir. 1. Bebek anneyi emerken çabuk yorulma.
2. Morarma,
3. Aşırı terleme,
4. Nefes darlığı varsa
5. Sık akciğer enfeksiyonu geçirime,
6. Bayılma,
7. Büyüme ve gelişme geriliği,
8. Çocuk doktoru muayene esnasında üfürüm,
9. Çarpıntı,
10. Göğüs ağrısı bulgularından birkaçının varlığında
Çocuğun mutlaka çocuk kardiyolojisi uzmanınca muayene edilmesi gerekir. Çocuk kardiyoloğunun aileden alacağı bilgiler, fizik muayene bulguları, ekg, satürasyon ve gerekirse çekeceği Eko incelemesi ile çocuğun kalbinde bir hastalık olup olmadığı net bir şekilde ortaya koyulacaktır.




















ETİKETLER

Kocaeli çocuk kardiyoloji, doğumsal kalp hastalıkları, doğumsal kalp hastalığı, kalp deliği, asd, atriyal septal defekt, izmit çocuk kardiyoloji, pediatrik kardiyoloji, pediatrik kardiyolog, kocalei pediatrik kardiyolog, kocaeli pediayatrik kardiyoloji, kocaeli pediayatrik kardiyolog, pediyatrik kardiyolog, çarpıntı, svt, supraventriküler taşikardi, supra ventriküler taşikardi, ventriküler taşikardi, atriyal fibrilasyon, ventriküler fibrilasyon, anjiyo ile kalp deliği kapatma, anjiyo ile pda kapatma, anjiyo ile asd kapatma, aanjiyo ile kalp deliği kapatılması, Holter EKG, çocuk kalp anjiyosu, çocuk eko, aort koarktasyonu, aort koarktasyonuna balon, aort koarktasyonuna stent, Aort koarktasyonu, coarctation of the aorta, aortic coarctation, stent, stent tedavisi, şah damarı, balon tedavisi, balon aortik anjiyoplasti, balon aortic angioplasty, meki bilici, Doç. Dr. Meki Bilici,  çocuk anjiyografi, çocuk kalp anjiyosu, çocuk eko, çocuk anjiyografi, çocuk kalp anjiyosu,çocuk eko, çocuk kardiyoloji, çocuk kardiyologları, çocuk kardiyoloji doktorları, Bayılma, senkop, Refleks bayılma, Pozisyosel-Ortostatik senkop, Çocuklarda göğüs ağrısı, çocuk kardiyolojisi uzman, kalp ağrısı, nefes darlığı, terleme, fenalık hissi, çarpıntı, VSD nedir, ventriküler septal defekt nedir, müsküler vsd nedir, müsküler ventriküler septal defekt nedir, VSD nin tedavisi, vsd ne zaman kapanır, vsd anjiyos ile kapatılır mı, vsd tedavisi, treatment of vsdi treatment of ventricular septal defect, çocuk anjiyografi, çocuk kalp anjiyosu,çocuk eko, çocuk kardiyoloji, çocuk kardiyologları, çocuk kardiyoloji doktorları, Bebek anneyi emerken çabuk yorulma, Morarma, Aşırı terleme, 
Nefes darlığı varsa, sık akciğer enfeksiyonu geçirime, Bayılma, büyüme ve gelişme geriliği, Çocuk doktoru muayene esnasında üfürüm, Çarpıntı, kalp pili nasıl çalışır, kimlere kalp pili takılır, kalp pilinin riskleri kalp pilinin yararları, kalp pili olan çocuğun dikkat etmesi gerekenler, akut romatizmal ateş nedir, ara, kalp romatizması, anjiyo, anjiyografi, çocuk anjiyo, çocuk anjiyografi, Mitral kapak prolapsusu, Mitral valv prolapsusu, mvp, antibiyotik proflkasisi, Mitral kapak prolapsusun un tedavisi, Mitral valve prolapse, syptom of Mitral valve prolapse, treatment of Mitral valve prolapse, Mitral kapak prolapsusu, PFO, Patent foramen Ovale, anjiyo ile PFO kapatılması, transcatheter patent foramen ovale closure, PFO belirtileri, PFO tedavisi, PFO ameliyatı, anjiyo ile PDA kapatılması, transcatheter PDA closure, Patent Ductus Arteriosus, Patent Duktus Arteriyozus nedir, Patent Duktus Arteriyozus belirtileri, Patent Duktus Arteriyozus tedavisi, Patent Duktus Arteriyozus ameliyatı, pfo, patent foramen ovale, pfonun tedavisi, treatment of patent foramen ovale, Gebze, çocuk kardiyoloji, Çayırova çocuk kardiyoloji, Karamürsel çocuk kardiyoloji, Başiskele çocuk kardiyoloji, Baş iskele çocuk kardiyoloji, derince çocuk kardiyoloji, darıca çocuk kardiyoloji, gölcük çocuk kardiyoloji, karamürsel çocuk kardiyoloji, izmit vkartepe çocuk kardiyoloji, kandıra çocuk kardiyoloji, dilovası çocuk kardiyoloji, dil ovası çocuk kardiyoloji, bilecik çocuk kardiyoloji, sakarya çocuk kardiyoloji, ereğli çocuk kardiyoloji, akçakoca çocuk kardiyoloji, balıkesir çocuk kardiyoloji, bursa çocuk kardiyoloji, bolu çocuk kardiyoloji, düzce çocuk kardiyoloji, zonguldak çocuk kardiyoloji, kastamonu çocuk kardiyoloji, bartın çocuk kardiyoloji, karabük çocuk kardiyoloji, sinop çocuk kardiyoloji,  yalova çocuk kardiyoloji, Fallot Tetralojisi, Fallot Tetralojisi ameliyatı, Tetralogy of Fallot, fallot tetralojisi ameliyatı, fallot tetralojisi tedavisi,  fallot tetralojisi nedenleri, fallot tetralojisi belirtileri, fallot tetralojisi komponentleri, Holter elektrokardiyografi, holter ekg, holter electrocardiography, holter ecg, holter ekg, ıcd, implante edilebilen kardiyoverter defibrilatör, aysidi, meki bilici, diyarbakır aysidi, diyarbakır icd, implantable cardioverter defibrillator, www.mekibilici.com, meki bilici, doç.dr. meki bilici

 

Saat
Hayata Dair
Pediatrik Testler
Web of Science'de Atıf/Citation Sorgulama
PUADER Pediatri Derneği
Kanıt Düzeyi A B C Ne Demektir?
Çocuklarda Renal Replasman Tedavileri
Bilici Kitapları
Google AdWords Nedir? Nasıl kullanılır?
Randevu Almak için
Pediatri Çekirdek Eğitim Programı
Pediatrik Kardiyoloji Çekirdek Eğitim Programı
Yararlı Linkler
Akademik Teşvik Başvurusu Nasıl Yapılır?
Lezzet Tarifleri
Bismil Çakallı Köyü