Kalp Hastalıkları Hakkında Bilmeniz Gerekenler
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar34.413134.5510
Euro36.357136.5028
Google
Google

Takvim
Site Haritası
Meki Bilici
YÖK AKADEMİK TEŞVİK ÖDENEĞİ YÖNETMELİĞİNİ YAYINLADI
Bilimsel Araştırma Yöntemleri
Pediatrik Kardiyoloji Çekirdek Eğitim Programı
Kardiyoloji Dergi Listesi
Gıdaların Kalori Değerleri
Youtube Kanalımız
Obezite ve Kalp Hastalıkları
İstanbul’da Çocuk Kardiyolojisi Uzmanı Olan Hastaneler

Holter Elektrokardiyografi (Holter Ekg) Nedir?

Holter Eletrokardiyografi (Holter Ekg) Nedir ?

Holter EKG,  kalbin elektriksel aktivitesinin 24 saat veya daha uzun süreli olarak kaydedilmesi işleminin adıdır. Çocuk kardiyolojisi polikliniklerinde anlık olarak çekilen ekg (kalp şeritinin) 24 saat veya daha uzun süreli olarak kaydedilmesine imkan verir.

 

Holter EKG Kimlere Takılır?


                Holter EKG, sadece çarpontılı hastalara değil aynı zamanda kalbinde atriyal veya ventriküler ekstrasistol, kalp blokları olan hastalar ile ritim problemi potansiyeli olan hastalıklar ve ritim problemi olduğu için ilaç alan hastaların tedaviye olan yanıtlarını incelemeye yarar.

Kısa  süreli ve ara sıra olan ritim problemleri rutin Ekg’de çoğu zaman saptanamaz. Bu nedenle zaman zaman olan bu ritim bozukluklarının saptanması için Holter ekgnin çekilmesi gerekir.

Holter EKG kaydı nasıl yapılır ?
Holter Ekg, normal ekg’dekine benzer olarak bir kaç kablodan ve farklı olarak bu kablolara  bağlı volkmene benzeyen küçük bir kayıt cihazından oluşur. Çoğu zaman 5 veya 7 adet elektrod-kablo kullanılır. Bu elektrotlar göğüs üzerindeki yerlere yapıştırılır.  Daha sonra bu kayıtlar hastanede bilgisayar ortamına aktarılarak değerlendirilir.

Şekil-I. Cihazın takılması



Holter Takılan Çocuklar Nelere dikkat etmelidir ?


Holter EKG cihazı takılan çocuklara normal yaşamlarına bir kısıtlama getirilmez. Holter cihazı takılıyken tek bir kısıtlama vardır; hasta cihaz takılıyken cihaza su temas ettirmemelidir.

Holter EKG Kaydı Esnasında Şikayet Olunca Ne Yapmak Gerekir?


Holter Ekg’nin amacı ritim problemini ortay çıkarmak olduğundan bunun zamanının hasta tarafuından bir kağıda yazılması ve kendisine anlatılan düğmeye basarak bunu cihaza da kayedetmesi çok değerli bir işlemdir. İlgili düğmeye basıldığında cihazın kayıtlarında olay anı işaretlenecektir. Böylece raporu düzenleyen pediatrik kardiyolog o sıradaki kalp ritmi ve hastalık hakkında daha uygun bir değerlendirme yapacaktır.

Holter EKG cihazı takılıyken hiçbir şikayetiniz olmazsa ne olur?

Hastanın herhangi bir yakınamsı olmasa bile cihaz 24 saat boyunca çok değerli bilgileri kaydedecek ve doktorunuz bunları değerlendirebilecektir.

Holter EKG kaydı sırasında kablolar yerinden çıkarsa ne yapmalısınız ?
Yerinden çıkan kablo tekrar aynı yere takılmalıdır. Eğer birden fazla kablo yerinden çıktıysa ve yerleri belli değilse mümkünse Holter Ekg’yi  takan kişi veya kurum ile temasa geçilmelidir. Görüntülü arama burada işe yarayabilir.

 Etiketler
























































ETİKETLER

Kocaeli çocuk kardiyoloji, doğumsal kalp hastalıkları, doğumsal kalp hastalığı, kalp deliği, asd, atriyal septal defekt, izmit çocuk kardiyoloji, pediatrik kardiyoloji, pediatrik kardiyolog, kocalei pediatrik kardiyolog, kocaeli pediayatrik kardiyoloji, kocaeli pediayatrik kardiyolog, pediyatrik kardiyolog, çarpıntı, svt, supraventriküler taşikardi, supra ventriküler taşikardi, ventriküler taşikardi, atriyal fibrilasyon, ventriküler fibrilasyon, anjiyo ile kalp deliği kapatma, anjiyo ile pda kapatma, anjiyo ile asd kapatma, aanjiyo ile kalp deliği kapatılması, Holter EKG, çocuk kalp anjiyosu, çocuk eko, aort koarktasyonu, aort koarktasyonuna balon, aort koarktasyonuna stent, Aort koarktasyonu, coarctation of the aorta, aortic coarctation, stent, stent tedavisi, şah damarı, balon tedavisi, balon aortik anjiyoplasti, balon aortic angioplasty, meki bilici, Doç. Dr. Meki Bilici,  çocuk anjiyografi, çocuk kalp anjiyosu, çocuk eko, çocuk anjiyografi, çocuk kalp anjiyosu,çocuk eko, çocuk kardiyoloji, çocuk kardiyologları, çocuk kardiyoloji doktorları, Bayılma, senkop, Refleks bayılma, Pozisyosel-Ortostatik senkop, Çocuklarda göğüs ağrısı, çocuk kardiyolojisi uzman, kalp ağrısı, nefes darlığı, terleme, fenalık hissi, çarpıntı, VSD nedir, ventriküler septal defekt nedir, müsküler vsd nedir, müsküler ventriküler septal defekt nedir, VSD nin tedavisi, vsd ne zaman kapanır, vsd anjiyos ile kapatılır mı, vsd tedavisi, treatment of vsdi treatment of ventricular septal defect, çocuk anjiyografi, çocuk kalp anjiyosu,çocuk eko, çocuk kardiyoloji, çocuk kardiyologları, çocuk kardiyoloji doktorları, Bebek anneyi emerken çabuk yorulma, Morarma, Aşırı terleme, 
Nefes darlığı varsa, sık akciğer enfeksiyonu geçirime, Bayılma, büyüme ve gelişme geriliği, Çocuk doktoru muayene esnasında üfürüm, Çarpıntı, kalp pili nasıl çalışır, kimlere kalp pili takılır, kalp pilinin riskleri kalp pilinin yararları, kalp pili olan çocuğun dikkat etmesi gerekenler, akut romatizmal ateş nedir, ara, kalp romatizması, anjiyo, anjiyografi, çocuk anjiyo, çocuk anjiyografi, Mitral kapak prolapsusu, Mitral valv prolapsusu, mvp, antibiyotik proflkasisi, Mitral kapak prolapsusun un tedavisi, Mitral valve prolapse, syptom of Mitral valve prolapse, treatment of Mitral valve prolapse, Mitral kapak prolapsusu, PFO, Patent foramen Ovale, anjiyo ile PFO kapatılması, transcatheter patent foramen ovale closure, PFO belirtileri, PFO tedavisi, PFO ameliyatı, anjiyo ile PDA kapatılması, transcatheter PDA closure, Patent Ductus Arteriosus, Patent Duktus Arteriyozus nedir, Patent Duktus Arteriyozus belirtileri, Patent Duktus Arteriyozus tedavisi, Patent Duktus Arteriyozus ameliyatı, pfo, patent foramen ovale, pfonun tedavisi, treatment of patent foramen ovale, Gebze, çocuk kardiyoloji, Çayırova çocuk kardiyoloji, Karamürsel çocuk kardiyoloji, Başiskele çocuk kardiyoloji, Baş iskele çocuk kardiyoloji, derince çocuk kardiyoloji, darıca çocuk kardiyoloji, gölcük çocuk kardiyoloji, karamürsel çocuk kardiyoloji, izmit vkartepe çocuk kardiyoloji, kandıra çocuk kardiyoloji, dilovası çocuk kardiyoloji, dil ovası çocuk kardiyoloji, bilecik çocuk kardiyoloji, sakarya çocuk kardiyoloji, ereğli çocuk kardiyoloji, akçakoca çocuk kardiyoloji, balıkesir çocuk kardiyoloji, bursa çocuk kardiyoloji, bolu çocuk kardiyoloji, düzce çocuk kardiyoloji, zonguldak çocuk kardiyoloji, kastamonu çocuk kardiyoloji, bartın çocuk kardiyoloji, karabük çocuk kardiyoloji, sinop çocuk kardiyoloji,  yalova çocuk kardiyoloji, Fallot Tetralojisi, Fallot Tetralojisi ameliyatı, Tetralogy of Fallot, fallot tetralojisi ameliyatı, fallot tetralojisi tedavisi,  fallot tetralojisi nedenleri, fallot tetralojisi belirtileri, fallot tetralojisi komponentleri, Holter elektrokardiyografi, holter ekg, holter electrocardiography, holter ecg, holter ekg

Saat
Hayata Dair
Pediatrik Testler
Web of Science'de Atıf/Citation Sorgulama
PUADER Pediatri Derneği
Kanıt Düzeyi A B C Ne Demektir?
Çocuklarda Renal Replasman Tedavileri
Bilici Kitapları
Google AdWords Nedir? Nasıl kullanılır?
Randevu Almak için
Pediatri Çekirdek Eğitim Programı
Pediatrik Kardiyoloji Çekirdek Eğitim Programı
Yararlı Linkler
Akademik Teşvik Başvurusu Nasıl Yapılır?
Lezzet Tarifleri
Bismil Çakallı Köyü